Het kan altijd voorkomen dat je nog vragen hebt.
Mocht je op deze pagina het antwoord op je vraag niet tegenkomen,
kun je uiteraard altijd contact met me opnemen via onderstaande knop.

Wanneer moet ik naar een therapeut of coach gaan?

Het is goed om naar een therapeut of coach te gaan als je merkt dat je er zelf niet meer uitkomt. Je bent welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen kijken of je hulp nodig hebt en welke vorm het best bij je past.

Kan iedereen bij Praktijk Rootz terecht?

De behandelingen zijn niet geschikt voor mensen met psychiatrische, somatische of verslavingsproblematiek. Daarnaast heb ik helaas geen ervaring met kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Twijfel je, neem dan gerust contact met me op. Samen kijken we aan de hand van je hulpvraag wat ik voor je kan betekenen. Indien nodig kan ik je doorverwijzen naar een hulpverlener die beter bij je past.

Ik ben op zoek naar mijn biologische familie. Kan ik dan bij Praktijk Rootz terecht?

Nee, helaas kan ik de zoektocht naar je biologische familie niet organiseren. Graag verwijs is je door naar de website van Fiom, een organisatie die jarenlange ervaring heeft met het opsporen van familie. Uiteraard kan ik je tijdens het proces als ervaringsdeskundige professionele ondersteuning bieden. Juist deze ingrijpende periode is voor veel geadopteerden een emotionele achtbaan en het is heel fijn om je verhaal te kunnen delen met iemand die weet waar je het over hebt.

Heb ik een doorverwijzing nodig om bij Praktijk Rootz terecht te kunnen?

Nee, je hebt geen doorverwijzing nodig.

Wie weet dat ik bij Praktijk Rootz hulp kom vragen?

Voor mij als therapeut geldt op grond van de beroepscode en het wettelijk geregeld medische beroepsgeheim een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat je problemen niet met anderen worden besproken. Wanneer je zelf aangeeft dat je het fijn vindt dat er derden betrokken worden bij de therapie (bijvoorbeeld je huisarts) is dit natuurlijk geen probleem.

Moet ik me voorbereiden op een consult?

Nee, dat is niet nodig, tenzij je opdrachten hebt meegekregen aan het eind van de vorige sessie. Probeer uitgerust aan te komen in de praktijk.

Wat heb ik nodig tijdens een wandelconsult?

Tijdens de anderhalf uur durende wandeling is het prettig als je comfortabele schoenen draagt. Denk bij regenachtig weer aan een regenjack of paraplu en bij warm weer aan zonnebrand crème of een pet. Smeer je eventueel vooraf in met anti-muggenspul. Praktijk Rootz zorgt voor een flesje water voor onderweg.

De wandeling gaat bij elk weertype door, behalve als er sprake is van noodweer.

Hoe blijf je je als therapeut en coach ontwikkelen?

Naast de opleidingen die ik afgerond heb blijf ik mezelf ontwikkelen middels bijscholingen, cursussen, lezingen, het lezen van vakliteratuur en intervisie. Zo blijf ik goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en methodieken en wordt mijn deskundigheid bevorderd. Een overzicht van mijn opleidingen en scholingen vind je hier.

Worden de consulten vergoed?

Psychosociale therapie (natuurgeneeskundig consult) valt onder de aanvullende verzekering en de hoogte van de vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar.