Gratis e-book

Gratis e-book

Méér jezelf zijn – 12 tips voor een positief zelfbeeld bij adoptie

Jezelf helemaal accepteren zoals je bent en een positief zelfbeeld ontwikkelen is voor veel mensen al een hele opgave, maar voor jou, als geadopteerde, kan dat extra lastig zijn.

Je bent afgestaan en hebt je biologische familie en wellicht ook je cultuur moeten achterlaten. Misschien twijfel je of je gewenst was waardoor je je ‘niet goed genoeg’ bent gaan voelen of werd je vroeger gepest op school waardoor je ‘er niet bij hoorde’. Veel geadopteerden voelen zich daarnaast ook ‘anders’ en kunnen hun plek binnen het adoptiegezin niet vinden. Ze zijn op zoek naar een veilig en warm thuis.

In mijn praktijk werk ik veel met geadopteerden die deze gevoelens ervaren en mijlenver verwijderd zijn van zichzelf. Samen gaan we op zoek naar waar bepaalde gevoelens en gedachtes vandaan komen, waardoor ze op een andere, zachtere manier naar zichzelf gaan kijken.

12 tips voor een positief zelfbeeld bij adoptie

Hoe zou het zijn om iedere ochtend wakker te worden met het besef dat jij er mag zijn, met al je unieke kwaliteiten, gebreken en eigenaardigheden. Dat jouw mening ook telt en jij er toe doet. Dat jij van jezelf durft te houden en zoveel liefde te geven hebt.

Zeg daarom nu nee tegen het innerlijk, negatief stemmetje dat zegt dat je niets waard bent of niets kunt. Aanvaard jezelf zoals je bent, denkt positiever en focus je op jouw kwaliteiten.

Mijn 12 tips kunnen jou helpen om een positiever zelfbeeld te krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden.