- De reis naar je Oorsprong -
individueel traject

- De reis naar je Oorsprong -
individueel traject

De reis naar je oorsprong

Afgestaan
Het feit dat je afgestaan en geadopteerd bent, kan van grote invloed zijn op je leven.

Het opgroeien bij andere ouders dan je biologische ouders vraagt om acceptatie, verwerking en misschien wel zoiets als berusting. Het verlies dat met afstand en adoptie verbonden is, is anders dan de andere verliezen waarmee we in het leven te maken krijgen, zoals dood of echtscheiding.

Gelukkig gaat iedereen daar op zijn eigen manier mee om. De een is dankbaar dat hij is grootgebracht door liefdevolle, gulle ouders en niet door een biologische moeder van wie hij weet dat ze nooit had kunnen geven wat hij nodig had. De ander ervaart een aanhoudende pijn omdat zij zich anders voelt, niet op zijn plaats, nooit helemaal mens.

Worsteling
Gedurende de diverse levensfasen en bij bepaalde gebeurtenissen kun je geconfronteerd worden met je achtergrond bijvoorbeeld tijdens de puberteit, het zelf krijgen van kinderen of ziekte. Je kunt pijn, leegte, eenzaamheid en onbegrip ervaren of een negatief zelfbeeld hebben. Het maakt niet uit waar je staat in je leven en hoe jij je adoptie ervaren hebt. Als ervaringsdeskundige begrijp ik jouw worsteling als geen ander.

Groei
Laat mij je helpen beter te begrijpen wat de impact van afstand en adoptie kan zijn, waardoor je je gedrag en emoties beter kunt plaatsen en reguleren. Je leert jezelf kwetsbaar op te stellen en stappen te maken, waardoor jij weer fijne relaties durft aan te gaan. Ook ga je ontdekken waar jouw hart een sprongetje van maakt. Hoe fijn zou het zijn als jij weer lekker in je vel zit en vol nieuwe energie en zelfvertrouwen jouw eigen pad gaat volgen… en voelt…

De reis naar je oorsprong

dat je gewoon kunt zijn wie jij bent!

Traject van 6 maanden – De reis naar je Oorsprong
Tijdens het 6 maanden durende traject “De reis naar je Oorsprong” sta jij centraal! Ik stem me volledig af op jouw proces. Samen gaan we aan de slag met jouw hulpvraag in mijn praktijk, die gelegen is in een prachtige groene omgeving. Waar de sessie plaatsvindt, bepaal jij. Dat kan binnen zijn of buiten in de natuur en natuurlijk is een combinatie ook mogelijk. Tussen de sessies door blijven we contact houden door korte online check-up gesprekken. Deze momenten kun je gebruiken om bijvoorbeeld je hart te luchten als het even niet goed gaat, je succesmomenten te delen of vragen te stellen. Bovendien vind ik het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Werken aan jezelf kan namelijk best intensief zijn.  Zo ben ik het gehele traject steeds nabij.

Inspiratieboek met waardevolle tips
Je ontvangt een fantastisch inspiratieboek met waardevolle tips en achtergrondinformatie over thema’s die nauw verbonden zijn aan afstand en adoptie, denk bijvoorbeeld aan identiteit en zelfbeeld, rouw en verlies, loyaliteit, hechting en rootsinteresses. De informatie en tips kun je thuis eens rustig nalezen.

Nazorg
Drie maanden na afloop van je traject, waarin je enorm gegroeid zult zijn, ontmoeten we elkaar nogmaals online. Hoe gaat het dan met jou? Weet je alles wat je geleerd hebt gedurende het traject nog steeds in de praktijk te brengen of verval je toch weer in oude patronen? In het laatste geval gaan we samen naar een oplossing zoeken. Ik laat je pas los als jij op eigen kracht verder kunt!

Karin

"Ik heb rust terug gevonden in mijzelf en weet en voel weer wat mijn kwaliteiten zijn"

"Ik heb me bij Dorien erg op m'n gemak gevoeld, al meteen bij de eerste ontmoeting. Dat gaf mij hoop. De prachtige omgeving waar de sessies plaatsvonden, zowel thuis als in het bos zorgden voor veel inzichten. Ik vond de huiswerkopdrachten zeer passend bij de fase van het proces waar ik in zat. Soms confronterend, maar het hielp me steeds een stapje verder. En altijd had ik het gevoel dat ik werd gesteund. Ik heb rust terug gevonden in mijzelf en weet en voel weer wat mijn kwaliteiten zijn. Heel veel dank Dorien!"

Wat levert het je op?

De reis naar je oorsprong

inzicht

De reis naar je oorsprong

rust

richting

De reis naar je oorsprong

groei

De reis naar je oorsprong

balans

Gedurende het traject “De reis naar je Oorsprong” ga je begrijpen welke impact afstand en adoptie op jouw leven heeft gehad, welke patronen je in je leven hebt ontwikkeld en welke overtuigingen jou beperken. Deze kunnen in het verleden goed gewerkt hebben maar kunnen jou nu tot last zijn. Misschien herken je deze wel: “Ik ben niet goed genoeg, anders was ik toch niet afgestaan”.

Bovendien ga je leren weer richting te geven aan je eigen leven en keuzes te maken die echt bij jou passen. Je neemt de regie weer in eigen handen en leert je grenzen te bewaken, waardoor jij veel meer energie krijgt en in balans komt.

Gedragsverandering is een proces dat tijd en aandacht nodig heeft en met vallen en opstaan gepaard gaat. Met alleen inzicht kom je er niet. Het gaat vooral ook om doen en doorzetten. Daarom blijf ik ook 6 maanden nabij, zodat verandering ook echt werkt. In deze periode geef ik handvatten en krijg je regelmatig een opdracht mee naar huis. Ik ben een wegwijzer zodat jij meer grip op je leven gaat krijgen en meer rust en evenwicht zult ervaren.

Heb jij er behoefte aan om weer te voelen dat je authentiek bent en trots te zijn op wie jij bent?

Neem dan via onderstaande knop contact met me op.

En kom weer thuis in jezelf!

De reis naar je Oorsprong
895 euro
 • Individueel traject van 6 maanden, waarin jij centraal staat en ik steeds nabij blijf. Ik ben er voor jou!
 • 10 individuele sessies van 75 minuten in mijn praktijk in Weert (1e sessie duurt 1,5 – 2 uur) waarin jij op weg gaat naar jouw oorsprong en eindelijk weer jezelf kunt zijn!
 • 9 online check-up gesprekken van 15-20 minuten, steeds tussen de sessies door, waarin je al je vragen kwijt kunt en advies krijgt van mij.
 • Drie maanden na afloop van jouw traject kijken we terug op je proces tijdens een onlinegesprek.

En natuurlijk…

 • Professionele begeleiding van een ervaringsdeskundige!

 

EN DIT KRIJG JE ER OOK NOG EXTRA BIJ:

 • Een uniek inspiratieboek met achtergrondinformatie en waardevolle tips, zodat jij thuis alles nog eens rustig kunt nalezen.

 

Jouw investering voor dit traject is 895 euro, bij betaling in één keer vooraf. Betaling in tien termijnen is ook mogelijk. Je betaalt dan 97 euro per keer.

Psychosociale therapie valt onder de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar en hangt af van de polis die je hebt afgesloten. Soms kun je via het vitaliteitsbudget of ontwikkelbudget van je werkgever therapie vergoedt krijgen.

Tarief is vrijgesteld van btw.

Peter

"Dorien is als therapeute in de wieg gelegd"

"Dorien is als therapeute in de wieg gelegd. Met haar warme openheid, volledige aandacht, en vakkundige aanpak heeft ze me geholpen om van een heel moeilijk probleem verlost te worden. Van harte aanbevolen!"

Benieuwd hoe ik je kan helpen met de begeleiding van jouw reis?  

Meld je dan nu aan voor “De reis naar je Oorsprong”

  Mijn moeder is mijn naam vergeten
  Mijn moeder is mijn naam vergeten
  Mijn kind weet nog niet hoe ik heet
  Hoe moet ik me geborgen weten?
  Noem mij, bevestig mijn bestaan
  Laat mijn naam zijn als een keten
  Noem mij, noem mij, spreek mij aan
  O, noem mij bij mijn diepste naam
  Voor wie ik liefheb wil ik heten
  Neeltje Maria Min
  Uit: Voor wie ik liefheb wil ik heten