home!_dorien

Anders!
Mijn naam is Dorien van de Wouw en ik ben geboren in 1971 als Marja Scholten.

Ik ben gelukkig getrouwd en heb een prachtige dochter.

Mijn biologische moeder heeft op 17-jarige leeftijd noodgedwongen afstand van mij moeten doen, waardoor ik de eerste 6 maanden van mijn leven in een kindertehuis heb doorgebracht. Dat ik geadopteerd ben hebben mijn adoptieouders me al op jonge leeftijd verteld. Ik heb een onbezorgde, gelukkige jeugd gehad waarin alle ruimte geboden werd mezelf te ontdekken en ontwikkelen. Ik was gelukkig, maar diep vanbinnen voelde ik dat ik “anders” was en had zo veel vragen over mijn afkomst.

Zo veel vragen

  • Ik word Dorien genoemd, maar wie is Marja eigenlijk?
  • Wie zijn mijn biologische ouders en lijk ik op ze?
  • Waarom ben ik afgestaan?
  • Waarom voel ik me soms zo alleen?
  • Waarom vind ik het zo lastig om me echt te binden?
  • Was ik dan niet goed genoeg?
  • Zijn er erfelijke ziektes in mijn familie?
  • Heb ik misschien nog broertjes of zusjes?
  • Zal ik zelf ooit een goede moeder zijn?
hearts1200x620

De ommekeer
Op 30-jarige leeftijd heb ik na een lange zoektocht mijn Nederlandse biologische moeder ontmoet. Wie mijn biologische Australische vader is, is niet bekend. Deze ontmoeting met mijn biologische moeder heeft een grote ommekeer in mijn leven teweeggebracht. Ik werd me bewust van patronen die me ervan weerhielden te leven vanuit mijn eigen oorsprong. Alles wat niet bij me hoorde leerde ik los te laten waardoor ik steeds meer in mijn kracht kwam. Het was een lange hobbelige weg, maar dubbel en dwars de moeite waard.

Een nieuwe koers
Mijn lange carrière in de reiswereld heeft het mogelijk gemaakt dat ik al veel culturen heb mogen ontdekken en mooie, inspirerende mensen over de hele wereld heb ontmoet. Juist de prachtige verhalen achter de mens en hun authenticiteit hebben me diep geraakt. Ik wilde ook leven vanuit mijn diepste zijn en trots zijn op wie ik was. Het roer ging om en ik besloot mijn hart te volgen. Ik heb met heel veel plezier een 4-jarige hbo-opleiding tot psychosociaal therapeut en holistisch coach gevolgd. Het eerste jaar bestond uit een zelfrealisatie jaar. Mijn zoektocht naar mezelf ging verder en mede door de vele spiegels die me voorgehouden werden en de bezielende begeleiding heb ik mezelf weer teruggevonden.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden, te inspireren en aan te moedigen tijdens hún ontdekkingsreis naar zichzelf. Ik zie mezelf als een wegwijzer en wil niets liever dan jou helpen het beste uit jezelf en het leven te halen!

Ook jij kunt gelukkig zijn!
Jij kunt weer de regisseur van je eigen leven worden, maar jij bent de enige die daarvoor kan zorgen. Daar is moed en doorzettingsvermogen voor nodig en de wil om te veranderen. Leeg je overvolle koffer met bagage en ga verder in het leven met een klein rugzakje met daarin alleen datgene wat je nodig hebt of gelukkig maakt.

Durf jij de reis aan?