Over mij

Over mij

PR2X2974keus

Anders!
Mijn naam is Dorien van de Wouw en ik ben geboren in 1971 als Marja Scholten.

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van een prachtige dochter.

Mijn biologische moeder heeft op 17-jarige leeftijd noodgedwongen afstand van mij gedaan, waardoor ik de eerste 7 maanden van mijn leven in een kindertehuis heb doorgebracht. Dat ik geadopteerd ben hebben mijn adoptieouders me al op jonge leeftijd verteld. Ik heb een onbezorgde, gelukkige jeugd gehad waarin alle ruimte geboden werd mezelf te ontdekken en ontwikkelen. Ik was gelukkig, maar diep vanbinnen voelde ik dat ik “anders” was en had zo veel vragen over mijn afkomst.

Zo veel vragen

 • Ik word Dorien genoemd, maar wie is Marja eigenlijk?
 • Wie zijn mijn biologische ouders en lijk ik op ze?
 • Waarom ben ik afgestaan?
 • Was ik dan niet goed genoeg?
 • Waarom voel ik me soms zo alleen? Niemand begrijpt me!
 • Waarom vind ik het zo lastig om me echt te binden?
 • Waarom vliegen mijn emoties soms alle kanten op?
 • Zijn er erfelijke ziektes in mijn familie?
 • Heb ik misschien nog broertjes of zusjes?
 • Zal ik zelf ooit een goede moeder zijn?

De ommekeer
Op 30-jarige leeftijd heb ik na een lange zoektocht mijn Nederlandse biologische moeder ontmoet. Wie mijn biologische Australische vader is, is niet bekend. De ontmoeting met mijn biologische moeder heeft een grote ommekeer in mijn leven teweeggebracht. Ik werd me bewust van patronen die me ervan weerhielden te leven vanuit mijn eigen oorsprong. Patronen die ik zelf in stand hield en te maken hadden met de scheiding van mijn biologische moeder en adoptie. Alles wat niet bij me hoorde, leerde ik los te laten waardoor ik steeds meer in mijn kracht kwam. Het was een lange hobbelige weg, maar dubbel en dwars de moeite waard.

Schermafbeelding 2022-07-05 om 10.45.01

Een nieuwe koers
Mijn lange carrière in de reiswereld heeft het mogelijk gemaakt dat ik al veel culturen heb mogen ontdekken en mooie, inspirerende mensen over de hele wereld heb ontmoet. Juist de prachtige verhalen achter de mens en hun authenticiteit hebben me diep geraakt. Ik wilde ook leven vanuit mijn diepste zijn en trots zijn op wie ik was. Het roer ging om en ik besloot mijn hart te volgen.

Ik heb met heel veel plezier een 4-jarige hbo-opleiding tot psychosociaal therapeut en holistisch coach gevolgd. Het eerste jaar bestond uit een zelfrealisatie jaar. Mijn zoektocht naar mezelf ging verder en mede door de vele spiegels die me voorgehouden werden en de bezielende begeleiding heb ik mezelf weer teruggevonden.

Het is mijn passie om geadopteerden te begeleiden, te inspireren en aan te moedigen tijdens hún ontdekkingsreis naar zichzelf. Ik zie mezelf als een wegwijzer en wil niets liever dan jou helpen het beste uit jezelf en het leven te halen!

Ook jij kunt gelukkig zijn!
Wil jij weer de regisseur van je eigen leven worden? Dat kan, maar jij bent de enige die daarvoor kan zorgen. Daar is moed en doorzettingsvermogen voor nodig en de wil om te veranderen. Maak deze bijzondere reis en ga op zoek naar wie jij werkelijk bent!

Ik wandel met je mee.

Benieuwd hoe ik je kan helpen met de begeleiding van jouw reis?   

 

  .