- In Verbinding -
groepstraject

- In Verbinding -
groepstraject

Verbonden door adoptie
Ben jij geadopteerd en op zoek naar herkenning en erkenning? Wil je jouw ervaringen delen met anderen die precies begrijpen hoe jij je voelt? Wil je meer weten over wat de impact kan zijn van afstand en adoptie? Ben je benieuwd hoe anderen omgaan met hun adoptieverleden en voel je de behoefte om samen met hen te werken aan je problemen en vraagstukken rondom afstand en adoptie?

Dat kan!

Neem dan deel aan deze bijzondere groep “In Verbinding” onder leiding van een ervaringsdeskundige en ga samen op weg naar persoonlijke groei!

Waarom kiezen voor het groepstraject “In Verbinding”?
Een groep? Dat klinkt best spannend! Praten met onbekenden over je problemen, open zijn over de dingen die je misschien best moeilijk vindt en luisteren naar de ervaringen van anderen.

Het voordeel van het werken in een groep is dat iedereen jouw vraagstukken herkent, ook al gaan ze daar misschien op een andere manier mee om. Dit kan het gevoel van “er alleen voor staan” verminderen en je rust geven. Daarnaast vind je troost en steun bij elkaar want je werkt met mensen die weten waar jij het over hebt. Een groep weerspiegelt vaak het echte leven, laat zien hoe jij met anderen omgaat en leert jou begrijpen wie jij bent.

Vergeet vooral niet dat jij ook heel waardevol bent voor de ander!

hearts1200x620

Je staat er niet alleen voor!

In verbinding
De groep, die bestaat uit 4 tot 6 personen, zal gedurende 6 middagen thema’s onderzoeken die nauw verbonden zijn met adoptie; onder andere  identiteit en zelfbeeld, rouw en verlies, loyaliteit, hechting en rootsinteresse. Welke invloed heeft adoptie op jouw leven gehad en hoe ben jij daar mee omgegaan?

Ruimte voor eigen proces
Samen gaan we aan de slag met de diverse thema’s in mijn praktijk, die gelegen is in een prachtige groene omgeving. We zullen afwisselend binnen en buiten in de natuur werken. Het voordeel van het werken in een kleine groep is dat er veel ruimte en aandacht is voor jouw persoonlijke proces. Naast de bijeenkomsten in Weert zijn er ook twee momenten waarop jij en de andere leden van de groep elkaar online ontmoeten tijdens een vragenuurtje. Deze ontmoeting kun je gebruiken om bijvoorbeeld je hart te luchten als het even niet goed gaat, vragen te stellen aan mij of de anderen en je succesverhalen te delen.

Omdat ik het belangrijk vind dat de groep goed op elkaar afgestemd is, zal ik je uitnodigen voor een kort online kennismakingsgesprek, waarin we jouw wensen en doelen bespreken. Op basis van dit gesprek stel ik de groep samen. Het is niet mogelijk om tussentijds in te stromen. Dit is belangrijk om de veiligheid van de groep te waarborgen.

Inspiratieboek met waardevolle tips
Naast de bijzondere reis die je met deze groep gaat maken, ontvang je een fantastisch inspiratieboek met waardevolle tips en achtergrondinformatie over de thema’s die we tijdens de bijeenkomsten uitgebreid bespreken. Deze informatie en tips kun je thuis nog eens rustig nalezen.

image0-01

Jhonathan Maes

Geadopteerd uit Colombia / "Bedankt voor deze levens veranderende ervaring!"

"Het groepstraject heeft mij laten inzien dat ik er niet alleen voor sta in deze ‘rollercoaster’ des levens. Door de eenheid van de groep laat je blokkades los en deel je onderling elkaars inzichten over persoonlijke zaken. Je maakt samen groei door en dit motiveert om met een sterk en veilig gevoel naar de volgende sessie te gaan. Ga het aan, want jij bent niet de enige die dit allemaal doormaakt! Dorien en mijn groepje, ontzettend bedankt voor deze levens veranderende ervaring!"

Wat levert het je op?

De reis naar je oorsprong

inzichten

glass-sphere-1667668_1920

reflectie

grateful-2940466_1920

erkenning

support

support

rose-266611_1920

groei

Gedurende het groepstraject “In Verbinding” krijg je inzicht in welke impact afstand en adoptie op jouw leven heeft gehad, welke patronen je in je leven hebt ontwikkeld en welke overtuigingen jou beperken. Deze kunnen in het verleden goed gewerkt hebben maar kunnen jou nu tot last zijn. Misschien herken je deze wel: “Ik ben niet goed genoeg, anders was ik toch niet afgestaan”.

Jouw ontmoeting met lotgenoten zorgt voor herkenning en erkenning. Iemand anders horen verwoorden wat je zelf denkt en voelt, helpt om je eigen gedachten en gevoelens te ontdekken, onder ogen te zien en te accepteren. Er achter komen dat anderen met eenzelfde probleem anders omgaan, kan grote opluchting geven en relativerend werken of een aanmoediging zijn om je eigen problemen anders te gaan aanpakken. Daarnaast geeft een groep je de mogelijkheid om met datgene wat je hebt geleerd tijdens het traject te oefenen. Zij zullen je daarin graag ondersteunen.

Werken in een groep is dus een fantastische manier om jezelf te ontwikkelen.

Heb jij behoefte om in groepsverband op zoek te gaan naar antwoorden en verwerking van jouw adoptie?

Neem dan via onderstaande knop contact met me op.

Want delen is helen!

In Verbinding
427 euro
  • 6 bijeenkomsten op zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur in mijn praktijk in Weert, waar we als groep in verbinding gaan met elkaar.
  • Drankjes en versnaperingen zijn inbegrepen.
  • Na de 2e en 4e bijeenkomst een online groep-vragenuurtje, waarin jij mooie momenten kunt delen, vragen kunt stellen en advies kunt krijgen.
  • Een uniek inspiratieboek met achtergrondinformatie en waardevolle tips, zodat jij thuis nog eens rustig alle thema’s die aan bod zijn gekomen, kunt nalezen.
  • Na afloop van het traject een individueel online gesprek waarin we terugkijken op jouw ervaringen in de groep.

en natuurlijk…

  • Professionele begeleiding van een ervaringsdeskundige.

 

EN DIT KRIJG JE ER OOK NOG EXTRA BIJ:

  • De groep ontvangt een heerlijke ontspanningsmassage met klankschalen (60 minuten) van collega Yaomi de Lange ter ondersteuning van jouw proces. Deze massage is een vorm van soundhealing waarbij klanken en trillingen gebruikt worden om jou in balans te brengen en meer harmonie tussen lichaam en geest te creëren.

 

DATA voorjaar 2024 (vol): 16 maart – 06 april – 20 april – 11 mei – 01 juni – 22 juni

NIEUWE DATA VOLGEN ZO SPOEDIG MOGELIJK

De data en het tijdstip van de twee online bijeenkomsten worden tijdens de eerste bijeenkomst afgesproken in overleg met de groep.

 

Jouw investering voor dit traject is 427 euro, bij betaling in 1 keer vooraf. Betaling in 3 termijnen van 150 euro is ook mogelijk. De groepsbijeenkomsten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tarief is vrijgesteld van btw.

Ja, ik meld me aan voor de groep!